Vingårder

Bulgarsk vin med

Tradisjoner

I dag har Bulgaria over 140 000 hektar vingårder. Alle vingårder blir plantet og forvaltet i samsvar med internasjonale standarder. I løpet av de siste 15-20 årene har mye vært investert i den bulgarske vinindustrien, som nå er den mest konkurransedyktige sektoren i den bulgarske næringsmiddelindustrien. I de senere år har det også vært stor interesse fra internasjonale vineksperter som ønsker å investere i bulgarske viner, vinene vinner mange prestisjefylte priser i internasjonale konkurranser.

Vinproduksjonen vokser igjen og når 108m liter i 2011, en økning på 4,9% fra året før. Bulgarias inntreden i EU i 2007 har positiv effekt på vinindustrien, både eksperter og investorer fra andre vinproduserende land bidrar positivt til utviklingen.

I løpet av 1990-tallet ble statseide vingårder privatisert og utenlandske investorer kom på banen.

Den bulgarske vinindustrien prøver sakte å rekonstruere seg i det helt nye økonomiske klimaet som det har blitt drevet til. 

Etter kommunismens fall og Gorbatsjovs anti-alkohol-tiltak resulterte det umiddelbart i forsømte vingårder og kvalitet på vinen som ble produsert var dårlig. Total vinproduksjon i 1990 var bare kvart så mye som i 1985.

Visste du at Bulgaria var nest største produsent av vin i verden på 1980-tallet? Bulgaria var det eneste vinproduserende østblokklandet som hadde suksess med eksport av vin til andre europeiske land.

Med passion for vin

Våre vinmakere

]